KG-FILTER KÖRNYEZETVÉDELMI MÉRNÖKIRODA - Légtechnikai és zajvédelmi vizsgálólaboratórium

hu  en  de

Légtechnikai és zajvédelmi vizsgálólaboratórium

A KG-FILTER Kft. Környezetvédelmi Mérnökiroda 1990. szeptember 1-jén alakult a KOGÉPTERV Ipari légtechnikai és zajvédelmi osztályból, az ott szerzett sokéves szakmai tapasztalat alapján. Tevékenységét a jelen műszaki követelményeinek megfelelően, osztrák tőke bevonásával 12 főállású munkatárssal - gépész, épületgépész, mérnök, üzemmérnök, technikus - valamint speciális feladatok esetén állandóan foglalkoztatott vegyész, villamos, építész, külsős munkatársak foglalkoztatásával végzi. A mérésekre saját szakértőivel és hatóságilag hitelesített műszerparkjával, esetenként megbízott szakértők bevonásával vállalkozik.

KG-FILTER Kft. vizsgálólaboratóriuma az Európai Uniós elvárásoknak és a 66/2005 EüM rendelet előírásainak, valamint az MSZ EN ISO/IEC 17025:2005 szabványnak megfelelően a környezeti zajterhelés és a légtechnikai mérések területén kérte a vizsgálati eljárások akkreditálását. Az akkreditálást a Nemzeti Akkreditáló Szervezetet (NAT) végezte. Az akkreditálási okirat érvényes: 2014.12.07. AKKREDITÁLÁSI OKIRAT SZÁMA: NAT-1-1103/2010

 

Cégünk rendelkezik a Környezetvédelmi Minisztérium Szakértői tevékenység végzésére jogosító és a Környezetvédelmi felülvizsgálat végzésére jogosító engedélyével a levegőtisztaság-védelem és a környezeti zaj- és rezgés elleni védelem szakterületeken.

Cégünk célja az igényes Megrendelők megbecsülése és hosszú távon történő megtartása.

Szolgáltatásaink az alábbi szakterületeken felmerülő problémák megoldásához nyújtanak segítséget:

- Környezetvédelem-munkavédelem

- Levegőtisztaság-védelem

- Kohászati, bányászati és gépipari üzemek, technológiák portalanítása

- Ipari véggázok tisztítása

- Szellőzés és klímatechnika

- Szűréstechnika
- nagy leválasztási hatásfokú automatikus üzemű patron és zsákosszűrők, cellás
szűrőberendezések, lamináris boxok, fülkék, aktívszenes leválasztók tervezése, gyártása és telepítése
(egyedi kialakításban, helyszínre adaptált speciális kivitelben is.)

- Elektrofilteres szűréstechnikák

- Cigarettafüst ártalmatlanítása

- Tisztatér technológiák

- Kórházi és gyógyszergyári portalanítások és szűréstechnológiák, nagytisztaságú klímatizálások.

- Szűrőelemek forgalmazása 99,99996% leválasztási hatásfokig.

(Szűrőpatronok, szűrőzsákok, szűrőanyagok, szűrőcellák, HEPA-szűrők, aktívszéntöltetes szűrők)

- Szűrőelemek eldobható (egyszer használatos) és mosható-regene-rálható, nagy hőállóságú és antisztatikus kivitelben is.

- Zaj- és rezgéscsökkentés: zajvédő paravánok, burkolatok, tokok, stb. tervezése, gyártása és helyszíni szerelése

- Műszeres mérési szolgáltatások: zaj, rezgés, áramlástechnika, poremisszió, frakcióanalízis stb.


Cégünk megismerését, valamint leendő partnerük melletti döntésüket szeretnénk segíteni az eddig végzett több száz munkánkat bemutató referencialistánkkal, melyet kérésükre készséggel elküldünk az Önök részére.

Külön szeretnénk felhívni szíves figyelmüket az osztrák partnerrel közösen kifejlesztett FM típusú patronszűrő gyártmánycsaládra, amely Magyarországon eddig alkalmazott szűrőberendezéseknél kisebb helyigényű, de nagyobb hatékonyságú, kiváló összportalanítási fokú, automatikus üzemű berendezésekből áll. A gyógyszergyárakban (Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt., Chinoin Rt.) is nagy hatásfokkal üzemelnek az FMK típusú automatikus üzemű, kúpos patronszűrő berendezéseink, az FLK típusú lamináris kabinok és az FLB típusú lamináris boxok. (hormontartalmú tabletták, kalmopyrin, stb. szállópor elszívása és leválasztása).

Külön kiemeljük továbbá a különféle veszélyes anyagok leválasztása terén eddig kivitelezett munkáinkat: így a kórházi veszélyes hulladékok égetőihez kapcsolt füstgáztisztító berendezéseket, illetve a GE HUNGARY Zrt. több gyáregységénél higanygőz és egyéb veszélyes anyagok leválasztó berendezéseit.

 

 

Az egyes zajforrások által okozott külső környezeti zajterhelés ellenőrző számításait és modellezését a Wölfel GmbH (Németország) által kifejlesztett IMMI 2010 (licensz.: S72/252-1) EU konform légszennyezés- és zaj terjedésszámító szoftver, ipari zajterjedés modellező moduljának segítségével végeztük el.

 

Ezen szoftver felhasználásával készült el 2007-ben, Budapest Zajtérképe, ipari és közlekedési zajterhelésre vonatkozóan, mely munkában Cégünk is tevékenyen részt vett.

 

A Cég vezetése hosszútávon gondolkodik, a visszatérő és elégedett Vevők kapcsolatára épít, akik az egyébként nagyon fontos ár mellett figyelembe veszik a minőséget és a megbízhatóságot.


MÉRÉS
 
SZAKÉRTÉS
 
TERVEZÉS
 
GYÁRTÁS
 
KIVITELEZÉS