KG-FILTER KÖRNYEZETVÉDELMI MÉRNÖKIRODA - Ipari szűréstechnika

hu  en  de

Ipari szűréstechnika

Tervezés

A különböző káros anyagok leválasztásának legfontosabb előfeltétele a megfelelően kialakított helyi elszívó rendszer. Csak megfelelően méretezett és megfelelő geometriájú elszívó ernyőkkel, elszívó falakkal, elszívó fejekkel és egyéb elszívó szerkezetekkel lehet hatásosan megoldani 1-1 feladatot. Nagyon fontos ismerni a technológia minden egyes mozzanatát, beleértve a kezelés és karbantartás helyszükségletét is annak érdekében, hogy az adott munkahelyen dolgozók kényelmét és egészségét szolgálja a berendezés.

Nagyon fontos az is, hogy az eltávolításra, vagy megszűrésre kerülő anyag tulajdonságait pontosan ismerjük és amennyiben le kell választani az adott anyaghoz leginkább alkalmas szűrőberendezést lehessen beépíteni. Egy adott feladatra általában több leválasztási megoldás áll rendelkezésre, ezért a Vevő igényei és beruházásra rendelkezésre álló anyagi eszközei figyelembe vételével választjuk ki a legoptimálisabb szűrőberendezést.

Leggyakoribb feladatok közé sorolható a porok, vagy a porokhoz tapadó különböző szennyezőanyagok leválasztása. Porszűrés tekintetében a KG-FILTER Kft. osztrák know-how és német szűrőelemek felhasználásával saját patronszűrő családot fejlesztett ki. Ezen túlmenően egyéb speciális feladatokra is fejlesztettünk ki típus szűrőberendezéseket. Így szerves oldószerek leválasztására több féle megoldást tartalmazó és különféle nagyságú aktívszén szűrőink gyártási tervei állnak rendelkezésünkre. Olajgőzök, valamint olajgőzök és por együttes leválasztására az amerikai TRION cég németországi megbízott vállalatával alakítottunk ki szoros kapcsolatot, így ezekre a feladatokra elektrofiltereket tervezünk be. Speciális feladatok esetén az általunk képviselt GEA Delbag Lufttechnik GmbH. berendezéseire is támaszkodhatunk.

Külföldi cégek magyarországi beruházásai során honosításban és emellett gyártásban és szerelésben is részt vettünk, részt veszünk. Így a GE Hungary Kft. váci gyárába telepített MSH1, MSH2 nagy teljesítményű bevonógépének szerelési munkáit, az IBIDEN dunaharaszti gyárába az American Air Filter által szállított zsákos szűrőberendezésének honosítása, gyártatása és összeszerelési munkáit végeztük.

Kivitelezés

A kivitelezési munkákat a KG-FILTER Kft-vel több mint egy évtizede együttműködő alvállalkozókkal, a KG-FILTER Kft. nagy tapasztalattal rendelkező projekt menedzserének folyamos ellenőrzése mellett végeztetjük. A beépített alkatrészek, gépek és berendezések, ugyancsak sok éve kipróbált beszállítók (haza és külföldi) termékei.

A munkákat első osztályú minőségben vitelezzük ki, hiszen a Cég vezetése hosszútávon gondolkodik, a visszatérő és elégedett Vevők kapcsolatára épít. A kivitelezési munkák során figyelembe vesszük a megbízó Vevők speciális igényeit, így természetesen mindig az adott feladatra megfelelő anyagokat és kivitelezési módokat alkalmazzuk:

  • erőművek speciális igényei
  • gépgyárak technológiától függő speciális igényei
  • gyógyszergyárak
  • öntödék és kohászati technológiák speciális igényei

 


MÉRÉS
 
SZAKÉRTÉS
 
TERVEZÉS
 
GYÁRTÁS
 
KIVITELEZÉS