KG-FILTER KÖRNYEZETVÉDELMI MÉRNÖKIRODA - Ipari légtechnika

hu  en  de

Ipari légtechnika

Tervezés

Az ipari csarnokok szakszerű légtechnikai tervezése a technológia biztos és stabil működtetése szempontjából nagyon fontos. Nem építész feladat és nem normál épületgépészeti feladat. Az adott ipari csarnokban folytatott technológia függvénye az, hogy milyen csarnoki szellőztetést és milyen helyi légtechnikai megoldásokat alkalmazunk.


Így például egy hegesztőcsarnokban nemcsak a hegesztő munkahelyek helyi elszívásáról és a füstgázokban lévő szennyezőanyagok leválasztásáról kell gondoskodni, hanem az egész csarnok általános szellőztetését is ennek a technológiának a figyelembevételével kell megoldani, ugyanis köztudott, hogy a hegesztés során a helyi elszívással soha nem lehet 100 %-os elszívást biztosítani, vagyis a csarnok légterébe mindenképpen kerülhetnek füstgázok.

Ugyanígy egy színesfém öntödében például más ipari légtechnikai feladatok adódnak, mint egy gyógyszergyár termelő üzemében. Másak is a követelmények. Az ipari csarnokok szellőztetéséhez mindig hozzátartozik az, hogy az általános elszívás csak általános légpótlás kialakításával hatékony. Az általános légpótlásként nem elégséges, hacsak a nyílászárók kinyitására hagyatkozik az üzemeltető, mert ez esetben a csarnokon belül átszellőzetlen terek maradnak. Azonkívül téli időszakban biztos, hogy a nyílászárókat a dolgozók nem fogják nyitva hagyni. A fűtéssel megvalósuló légpótlás azonban költséges beruházást igényel, ezért nagyon fontos úgy megtervezni a légpótlást, hogy az elszívott levegő hőtartalmát a létpótlás során hasznosítani lehessen.

A KG-FILTER Kft. szakemberi több évtizedes tapasztalattal és a különböző technológiákhoz kialakított légtechnikai megoldások terén szerzett ismeretek birtokában az adott technológia sajátosságait, valamint az üzemeltető igényeit figyelembe véve végzik az adott feladat tervezését. A tervezést megelőzően minden esetben széles körű felmérést végzünk, melynek során a technológiát, a felmerülő igényeket, és a telepítési helyszínt is részletekbe menően megismerjük. Az általunk javasolt megoldásokról rendszerint előtervet készítünk, amelyet az üzemeltetővel (Megrendelővel) ismertetünk és esetleges észrevételeivel azt módosítjuk. Ezt követően készítjük el a kiviteli terveket olyan mélységben, amely a kivitelezést végző cégnek elegendő információt biztosít. Legtöbb esetben a KG-FILTER Kft. saját maga végezteti a kivitelezést.

A tervezés során a legkorszerűbb számítástechnikai hardver és szoftver állomány áll rendelkezésünkre. Cégünk nagy hangsúlyt fektet arra, hogy számítógépes gépparkját folyamatosan korszerűsítse, valamint szoftverek tekintetében is mindig a legkorszerűbb eljárásokat alkalmazza. A KG-FILTER Kft. csak jogtiszta szoftvereket vesz igénybe.

Az általunk tervezett feladatok kivitelezését követően minden esetben elvégezzük a légtechnikai beszabályozást és kimérjük a tervezett légtechnikai paramétereket. Légtechnikai műszerállományunk: térfogatáram, hőmérséklet és nyomásparaméterek mérésére szolgáló hitelesített műszerekkel rendelkezik. Ilyen jellegű mérésekre a KG-FILTER Kft. mérőlaboratóriuma NAT akkreditációval is rendelkezik.

A kivitelezett állapotról megvalósulási dokumentációt készítünk, amit a Megrendelőnek a mérési paramétereket tartalmazó jegyzőkönyvvel együtt minden esetben átadunk.

Kivitelezés

A kivitelezési munkákat a KG-FILTER Kft-vel több mint egy évtizede együttműködő alvállalkozókkal, a KG-FILTER Kft. nagy tapasztalattal rendelkező projekt menedzsereinek folyamatos ellenőrzése mellett végeztetjük. A beépített alkatrészek, gépek és berendezések, ugyancsak sok éve kipróbált beszállítók (haza és külföldi) termékei.


A munkákat első osztályú minőségben vitelezzük ki, hiszen a Cég vezetése hosszútávon gondolkodik, a visszatérő és elégedett Vevők kapcsolatára épít. A kivitelezési munkák során figyelembe vesszük a megbízó Vevők speciális igényeit, így természetesen mindig az adott feladatra megfelelő anyagokat és kivitelezési módokat alkalmazzuk:

  • erőművek speciális igényei
  • gépgyárak technológiától függő speciális igényei
  • gyógyszergyárak
  • öntödék és kohászati technológiák speciális igényei

 


MÉRÉS
 
SZAKÉRTÉS
 
TERVEZÉS
 
GYÁRTÁS
 
KIVITELEZÉS