KG-FILTER KÖRNYEZETVÉDELMI MÉRNÖKIRODA - Egyedi berendezések

hu  en  de

Egyedi berendezések

Tervezés

A légtechnikai feladatokhoz gyakran kapcsolódnak olyan igények, amelynek során speciális berendezéseket kell megtervezni és létrehozni. Így például speciális feladatokra alkalmas vegyi fülkék tervezése is a profilunkba tarozik.

Higanyos technológiák esetén különleges anyagminőségek alkalmazásával tökéletes higany-megfogással, illetve munkafelületek tökéletes tisztítási lehetőségének biztosításával, továbbá a keletkező higanygőzök hatásos elszívásának és az elszívott gőzökből a higany leválasztásával kell a feladatot megoldani. Ilyen típusú vegyifülkék a vegyifülkegyártók termék választékában nem szerepelnek.

Ugyanígy igen erős savak hatásának ellenálló speciális anyagból készített (pl: polipropilén), hatásos elszívással rendelkező vegyifülkék, mint késztermékek nem kaphatók, ezért ilyen vegyifülkék tervezését és gyártását Cégünk megoldja.

Tűz és robbanásveszélyes, illetve mérgezőanyagok vegyifülkében történő manipulációja során a vegyifülke belső felületére lerakódó maradék anyagok is veszélyesek lehetnek (pl.: foszfor lerakódás robbanásveszélyes helyzetet jelent). Ilyen esetekben kívülről kezelhető módon egy automatikus belső fallemosó rendszerrel lehet a problémát megoldani.

Vegyifülkéken túlmenően öntvénytisztító asztalok tervezésével és természetesen gyártásával is foglalkozunk. Olyan feladatnál, amikor viszonylag nagy tömegű öntvények sorjáit kell kézi köszörűzéssel eltávolítani, akkor egy erre alkalmas elszívással rendelkező munkahelyet tervezünk.

Nagy tisztaságú technológiák gyakran megkövetelik, hogy a munkavégzés olyan térben történjék, ahol nagy tisztaságú szűrőelemekkel (HEPA, ULPA), valamint a légbevezetés egyenletes, az adott tér teljes felületén azonos viszonyoknak megfelelő légárammal kell az adott teret kialakítani. Ilyen feladatokra lamináris kabinokat, sátrakat, boxokat tervezünk.

Gyakori feladatot jelent téli időjárási viszonyok között a gyártócsarnokba való targoncás teherszállítás megoldása úgy, hogy a csarnokban dolgozók huzathatárnak ne legyenek kitéve. Erre a célra zsilipeket és kapu légfüggönyöket tervezünk és gyártunk.


MÉRÉS
 
SZAKÉRTÉS
 
TERVEZÉS
 
GYÁRTÁS
 
KIVITELEZÉS